Monday, 22 July 2013

Journey to be a mummy

Alhamdulillah diberi rezeki d ramadhan yg mulia ini ;) memang sgt xsangka coz check guna pregnancy test tu 2days b4 regular period dtg huhu gelojoh ktakan...b4 dis slalu jg la nk cek b4 dtg period tp blom rezeki kot. tp kali ni rasanya mcm lain mcm jd mngantuk tahap gaban asyik nk tidooooo je adeh then tekak rasa loya tp xder la plk nk muntah2 n then ada satu feeling mcm xsedap hati..errmmm
So nk d pendekkn citer pg la beli pregnancy test yg biasa2 tu oleh krn xsbr nk test pg test sejam sblum berbuka huhu bijak kn, dan hasilnya dua jam tgu xnaik apa pun..sedihh sgt nangis2 kt hubby dia pujuk la soh sabar blom rezeki..test td dh baling kt tong sampah sedih punya pasal kan...esoknyer time sahur gatai hati nk p korek tong sampah tgk prgnncy test tu sekali......jeng...jeng ada DUA LINE!!!!! tp SGT KABUR ;(


Dengan rasa xcited pg kejut hubby bg tgk kt dia, dgn mamai2 je menengok...eiii mencikkk xda perasaan. lpas sahur tu try search kt tenet rupanya ada kes mcm aku ni huhu solutionnyer kn beli prgnncy test digital. mula2 takut gak nk beli coz takut resultnye mngecewakan tp dh tekad nk beli jg bwak hubbyg beli kt guardian kt jln pegawai smpai umah mertua brfikir lg nk test skrg ke or subuh nnt huhu oleh kerana sikap gelojoh yg mbuak2 aku tanya hubby lg " bleh test skrg tak B?" dia kta "ikutlah.." ermm time tu dia bz nk pasang lmpu dok naik tangga, oklah aku test la kan. masuk bilik air bca bismillah dulu then test urine kira dlm 20sec, suddenly appeared "PREGNANT 2-3"  AIYOOOOOO MCM NK MELOMPAT HEPYYYY SANGAT


pakai suar cepat2 then cr hubby, time tu dia atas tangga lagi panggil dia sambil tunjuk test tu smbil sengih2 dat time nampak dia senyum lebarrrrr sgt atas tangga hepynyerrr huhu. mak mertua ucap tahniah alhamdulillah...semoga puasa kali ini penuh...baby kn kuat tau mummy nak puasa tawwww...semoga Allah memberi kesihatan tubuh bdan sepanjang mengandung n aminnn....

ni baby kt dlm perut skrg 6 weeks ;) guna application kt ipad



Tuesday, 9 July 2013

Info berguna untuk beginners mcm gua hahaha


B4 dis aku memang ada masalah nak buat quilting tapi bila ada masa luang aku try blajar sikit2 kt tok guru aku, puan youtube hehe. so hari ni aku dapat info plg best giler di abad ini...tabik spring for dis lady coz bg cara quilt plg sempoi hehehe. aku hrap dgn teruploadnya video ni blh bantu rakan2 newbies yg lain dlm quilting...
daaaa...slamat berquilting adioz amigoz gonzaless....

Saturday, 6 July 2013

Posting resepi makanan sedap-sedap...nak puasa dah

yeayyyy bulan ramadhan nak tiba.. apa kta kita post resepi mknan yang sedap2....hahaha saja bagi motivasi diri utk masak di bulan puasa..maklumlah teruja nak masak utk encek hasben for the first time :)
nasib baiklah encek hasben tak byk ragam bab makan dia bedal je apa bini dia msak alhamdulillah..
dua minggu lagi nak balik puasa kat sabah yeaaayyyy rindunya dgn KK..yipeeyyy

Saturday, 15 June 2013

New Life...

Hehe new life la sangat kan..lama gila x update hehe maybe agak bz? ataupun still blur dengan kehidupan baru kui..kui.. so far apa yg sedang aku lalui ni memang mengubah hdup aku b4 this..totally 360 degree upside down.
Rasanya dah lebih kurang 3 bulan lebih kat tempat baru..no beach..no dramatic sunset..no more 'wild life' cewahh...dan byk lagi yg kurang n hilang uhukk..uhukk.. tapi kat cni ada hubby aku yg sgt2 ngokngek ekeke (sorry bb gemok ;p). slalunya kami berjauhan now dah dekat yeeyyy fully blast :)
So.. mmg byak dugaan sejak dok cni tapi dugaan tulah buat kami dewasa lebih cepat 3 bulan macam 3 tahun dah hahaha sentiasa berdoa agar diri ini slalu redha dgn apa pun yang Allah bagi..insyallah..aminn
Tempat kerja baru? ermm...buat aku rasa macam dah tua hahaha ala2 corporate life gitu.. memang xblh jadi katak puru bwah tempurung kn slalu update diri n most important think i dont like to be here yuckksss is CONFLICT, menyampah sgt2 ermm biasa la org melayu kan..tu yg tak maju2..booooo
Kerja byk kn g outstation kadang2 best kadang xbest sbb jauh dari umah xsuke..xsuke... tp yg best leh jalan2 jumpa kawan yeeyyy mmg best maklumlah dok cni jarang2 nak jalan2 encik suami xsuka jalan dia suka dok umah...tkpe2 nnt leh jga anak klu dah ada anak ye syg..praktis siap2 hehe..
Tak tau nk borak apa lg sgt blur hahaha tp mmg byak nak luah aceli tp next time la kan..kan...pelan2 kayuh lama lg nk dok cni...smpai tua kot hehe tp teringin gak nk merantau nnt la klu di izinkan Allah sapa tau kan rezeki kami..aminn..rezeki tu kan rahsia Allah

p/s: org nk ambk gambr dia nk ambik gmbr jg, tp karya tiru org buweekkk gmbr xda cerita, itu..itu jee.. sma je smua gmbr hahaha buhsannn hokeyyy!!!! lama2 org muntah nk tgk shame on you!!!! plastic!!

Thursday, 21 February 2013

Korang macam ni ke? Aku cenggini tak tipu ekekeke

Hahaha aku gelak weii...mcm tau2 jekan org kita cenggini kecuali peminat korea tegar ekekeke

Doaku buat anak didikku...aminn

Bila masuk kelas 4 amanah aku slalu hepy (tahun ni aku jadi guru kelas 4 amanah). Wlupun nama kelas ni sinonim dgn kelas corot tpi tahun ni xda streaming murid so dah campur2 ler..aku rasa mcm terbayar penderitaan aku thun lalu ajar 4 amanah mcm setan kecik adoiii ehh aku tak tipu ya Allah...punya nakal gilaa tapi aku tak doakan dorg jadi setan gondol smpai bila2 taw..aku hrp lmbat laun dorg akan jadi 'manusia' juga aminnn...
Hari ni aku buat ulangkaji utk ujian mgu dpn so aku sental otak dorg hbs2an dorg nak aku buat kuiz so aku ikutkn jelah mmg dorg hepy gila tp adalah dua tiga org yg mmg pemalas tegar...haram nk nulis apa pun...kena cubit pun sama je jadi aku geram aku cakap kat kelas "kawan2...mari kita berdoa sama2...ya Allah ya Tuhanku tukarkan kanlah si polan (aku sebut nama budak2 tu) jadi budak yg rajin dan pandaiiii...aminnnnnn" semua murid2 amin ramai2 yg klakarnya org yg kn doa pun sungguh2 aminkan hahaha...
Hai la budakkk...kadang2 klakar kadang2 rasa mcm nk geget sekor2..tp aku mmg brharap sgt dorang akan jadi manusia bila besar nanti..simpang malaikat 44 klu nnt aku dah tua Font BESAU lg kt dada akhbar bekas anak murid aku penjenayah besar...=_="
Semoga Allah perkenankan doa kami tadi...aminn...
P/s: aku doa gak supaya aku dpt anak kembar ekekeke...biorla klu korg nk gelak...ada aku kesah muahahahaha

Tuesday, 19 February 2013

Mak Jemah ada Gosipppp panassss!!! Fizz Fairuz putus tunang

Hahahaha layan gosip plak aku pepagi ni yolahhh terkejut mak jemah dgr hot.fm fizz fairus putus tunangg woooowww...baru seminggu tunang kn...
Aku ni bknla sapa2 nk kata ' What goes around comes around'..kelasss pepatah inggeris gitu..kita bkn tau pun keadaan n cerita sebenar mcm mna tak gituu....tp aku cuma blh kata...sesungguhnya Allah janjikan kebenaran akan terbit juga wlupun dsembunyi pelusuk dunia pun...yg sabar akan dapat ganjaran-Nya yg jahat akan terima pembalasan.
Kengkawan yg kt luar sana pasrahla dgn apa pun dugaan kita..tadahla tangan memohon bantuan dariNya insyallah sesungguhnya Allah maha mendengar. Klu tidak larat utk memikul berceritalah dgn rakan2 baik a.k.a BFF korang ;)  dorang pasti akan mndengar semua masalah korang...
P/s: teringat ketika melalui zaman2 hitam kelabu ekekeke memang rasa mcm nk koma berbulan2 supaya lupa semua masalah ngehh..ngehh...